Компания, възстановила дейност в Китай: Сблъскваме се с новото нормално

Според Accenture всеки един бизнес сега трябва да насочи фокуса си към здравеопазването

Снимка: Kevin Frayer Снимка: Kevin Frayer

Бизнесът трябва да остане фокусиран върху здравето, дори след като коронавирусната пандемия отмине, смятат от консултантска компания Accenture, предава BBC. Така използването на скенери за проверка на температурата може да се окаже постоянен елемент в заводите.

“Ние твърдяхме, че всеки един бизнес трябва да бъде дигитален”, посочи един от ръководителите на Accenture. “Сега казваме, че всеки един бизнес трябва да е насочен към здравеопазването”, заяви той.

Компанията даде за пример планът на Ferrari за завръщане към работата ("Back on Track"), който беше разработен с вирусолози и здравни експерти, за да създаде сигурна среда за служителите на автомобилния производител.

От Accenture смятат, че от други дружества може да се изискват подобни мерки, с които да се създадат условия служителите да се върнат на работа, включително наличието на медицински екип на място. 

“Компаниите трябва да инвестират в здравни ресурси, за да накарат служителите си да се чувстват сигурни. За щастие технологиите могат да им помогнат”, добавят от Accenture.

Още по темата

Миналия месец главният изпълнителен директор на Disney Боб Игер предупреди, че развлекателният гигант може да започне да изисква посетителите да измерват температурите си, когато обектите му отново отворят, дори рестрикциите за публичните събирания да бъдат отменени.

Accenture, която е работодател на 509 хиляди служители по целия свят, заяви, че повечето от нейните работници в Китай вече са се завърнали в офисите, като по време на националната карантина са работели от домовете си.

От компанията посочват, че дейността не се възстановява по начина, по който е протичала преди. “Сега се сблъскваме с новото нормално”, коментираха представители на Accenture.

 

Последни новини
Още от Новини от света