Чековете за подкрепа на домакинствата в САЩ ще пристигат с подписа на Тръмп

Американските домакинства с ниски и средни доходи ще получат еднократна помощ заради коронавирусната криза

Снимка: Pool Снимка: Pool

Подписът на американския президент Доналд Тръмп ще се появи на чекове за 1200 долара, предназначени за подкрепа на домакинствата с ниски и средни доходи, през идните седмици, твърдят запознати с решението източници, цитирани от Bloomberg. Обичайно подписът на държавен служител присъства на правителствените чекове, които са еднократна икономическа помощ.

По време на пресконференция на 3-ти април Тръмп заяви, че не е искал името му да се появява върху плащанията.

“Искам ли да ги подписвам? Не”, посочи той, но определи плана, според който 292 милиона долара ще бъдат изплатени на американските домакинства като “инициатива на администрацията на Тръмп”.

Добавянето на подписа на президента няма да забави плащанията, заяви говорителят на финансовото министерство. Службата за вътрешни приходи смята за разпрати по имейл първата вълна от чековете следващата седмица, става ясно от изказване на нейн представител.

Тя обаче може да изпраща около 5 милиона хартиени чека седмично, което означава, че ще отнеме месеци, за да бъде завършен процесът.

Изплащането на чекове от по 1200 долара е предвидено в пакета стимули за 2.2 трилиона долара, които САЩ отпуснаха за справяне с икономическите щети от коронавируса. Той предвижда и изплащането на еднократна помощ за децата в домакинствата с ниски и средни доходи. 

Последни новини
Още от Новини от света