Великобритания стана петата страна в света с над 10 хиляди жертви на коронавируса

Британските власти предупредиха, че Кралството може да понесе най-тежкия удар в Европа

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Великобритания стана петата страна в света, докладвала за над 10 хиляди смъртни случая вследствие на коронавируса, съобщава Bloomberg. Властите предупредиха, че Кралството може да понесе най-тежкия удар в Европа. 

737 смъртни случая бяха обявени часове, след като премиерът Борис Джонсън беше изписан от болницата, където се лекуваше от Covid-19 в рамките на седмица, включително 3 дни в интензивно отделение. 

Данните от неделя увеличиха общия брой на смъртните случаи в Кралството до 10612. 

По-рано днес САЩ се превърнаха в световен епицентър на коронавирусната пандемия, след като броят на смъртните случаи на заразата там надвиши този в Италия.

В неделя Испания докладва за 619 смъртни случая вследствие на коронавируса, с което жертвите на заразата в страната се увеличават до 17 хиляди. По-малко са новозаразените в Испания спрямо предходния ден. В неделя 4167 са новите случаи на заразени, с което общият брой на боледувашите в страната надвиши 166 хиляди.

Броят на смъртните случаи във Франция се понижава за втори пореден ден, като ръстът на новозаразените е най-малък за последните 3 дни. Жертвите на коронавируса в страната се увеличават с 635 в неделя до общо 13832, а общият брой на заболелите нараства с 4785 до 129654.

В понеделник президентът Еманюел Макрон ще направи изявление, за да обяви последващите мерки в борбата с пандемията. Вероятно рестрикциите ще останат валидни поне до средата на май, предаде Journal du Dimanche, цитирайки запознати с въпроса източници.

Още по темата

Германия отчете най-малкия ръст на нови случаи на заразени с коронавирус за последните 5 дни, докато смъртността в страната нарасна до 2.3%.

Общият брой на заболелите в най-голямата европейска икономика се повиши с 3281 в неделя до над 125 хиляди, сочат данни на университета Джон Хопкинс. Увеличението е най-малкото от 7-ми април насам.

Италия докладва за най-голям брой новозаразени за последните 7 дни. 4694 са новите случаи на заразени с Covid-19 в страната, което е ръст спрямо докладваните ден по-рано 3951 нови случая. В страната вече започна масово тестване, а общият брой на потвърдените пациенти, заразени с коронавирус, се увеличи до малко над 152 хиляди.

Италия докладва за 619 смъртни случая за последните 24 часа в сравнение с 570 жертви ден по-рано. С това общият брой на починалите вследствие на заразата в страната се увеличи до 19468.

 

Последни новини
Още от Новини от света