Да си изолиран в петзвезден хотел

„Много от нашите гости избраха да удължат престоя си“, коментира собственикът на Hotel Esencia в Ривиера Мая, Мексико

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Докато страните по света затварят границите си, отменят се международни полети и се налага карантина в опит да се забави разпространението на коронавируса Covid-19, повечето туристи остават по домовете си. Някои се опитват да се върнат вкъщи. При трети ситуацията е съвсем различна. Това са хората, които са останали на местата, на които са били, когато новините за карантината по света са започнали да валят – в отдалечени, хубави, петзвездни хотели, пише Bloomberg.

„Много от нашите гости избраха да удължат престоя си с една седмица, две седмици или до следващо нареждане“, коментира Кевин Уендъл, собственик на Hotel Esencia в Ривиера Мая, Мексико. Всичко това е започнало още преди петък, 20 март, когато САЩ и Мексико обявиха, че ще ограничат пътуванията зад граница. Сега според Уендъл пътниците, които е трябвало да отидат на препълнените летища, за да се върнат вкъщи, на пратика са принудени да останат във ваканция.

Със своите едва 43 стаи Hotel Esencia има репутацията на любимо място на холивудските звезди, Към петък 30 от 35-те гости, които в момента са в хотела, са планирали да останат за неопределен период от време, твърди Уендъл. Хотелът, който обичайно таксува по 1000 долара на нощ, в момента предлага 30% намаление на онези, които са удължили престоя си, и 40% за онези, които удължават с повече от седмица.

Адриана Чанг, 34-годишен юрист от Ню Йорк, е продължила резервацията си, след като е чула, че американските власти са обявили ниво четири на предупреждение за пътувания. „По-добре да съм тук, отколкото в дома ми в Ню Йорк“, коментира тя. „Чувствам се по-сигурна в този естествен рай, далеч от всичко“, допълва тя.

Продължението може да прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Начало