Тръмп призова Конгреса да отдели 2 трлн. долара за инфраструктура

В края на миналата седмица Камарата на представителите на САЩ одобри пакета от мерки на стойност 2,2 трлн. долара за облекчаване на икономиката

Снимка: Michael Reynolds/EPA/Bloomberg Снимка: Michael Reynolds/EPA/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник (31 март), че Конгресът трябва да приеме план за инфраструктурни разходи в размер на 2 трлн. долара, предава Investor.bg.

Тези разходи ще бъдат насочени към ремонт на пътищата, мостовете и други видове инфраструктура в САЩ, като Тръмп призова пакетът да бъде включен в следващия законопроект, който в момента властите подготвят, за да отговорят на кризата с коронавируса.

Тъй като лихвените проценти в САЩ са на ниво нула, сега е времето, в което трябва да изпълним нашия дългоочакван законопроект за инфраструктурата. Той трябва да бъде МНОГО ГОЛЯМ И СМЕЛ, два трилиона долара, и да бъде фокусиран върху работните места и възстановяването на някога великата инфраструктура на нашата страна! Фаза 4!“, написа Тръмп в Twitter.

Още по темата

В края на миналата седмица Камарата на представителите на САЩ одобри пакета от мерки на стойност 2,2 трлн. долара за облекчаване на икономиката. Планът, който включва еднократни плащания на физически лица, засилване на гаранциите при безработица, допълнително здравно финансиране и кредити за бизнеса, за да отложи съкращения на служители, беше приет единодушно от Сената.

Ден преди това гуверньорът на Федералния резерв Джером Пауъл обеща, че централната банка ще продължи да използва инструментите си за борба с икономическите последствия от коронавирусната пандемия. „Когато става въпрос за това кредитиране, на нас няма да ни свършат мунициите, това няма да се случи“, посочи Пауъл.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света