Фед ще осигури до 4 трлн. долара ликвидност за икономиката на САЩ

Законопроектът за икономическа помощ в борбата с коронавируса ще включва еднократно плащане в размер на 3000 долара за домакинствата

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Законопроектът за икономическа помощ в борбата с коронавируса, който се финализира в Конгреса, ще включва еднократно плащане в размер на 3000 долара за домакинствата и ще позволи на Федералния резерв да влее до 4 трлн. долара ликвидност в подкрепа на икономиката на страната, заяви в неделя министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин, предава Investor.bg.

Той заяви, че допълнителните мерки за предоставяне на ликвидност от страна на централната банка на САЩ имат за цел да помогнат на редица представители на американския бизнес да оцелеят през следващите 90 до 120 дни.

Още по темата

Представителите на администрацията на Тръмп се надяват законодателството да бъде финализирано днес и да премине през гласуване в понеделник, посочи Манучин, добавяйки, че е възможно да бъдат предприети допълнителни мерки, ако кризата не бъде овладяна през следващите 10-12 седмици.

Финансовият министър подчерта, че американската икономика очевидно ще поеме сериозен удар заради здравната криза, но трябва да се възстанови, след като вирусът бъде овладян.

„Сега трябва да вкараме парите в икономиката. Ако направим това, смятам, че можем да стабилизираме икономиката“, заяви Манучин.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света