Коронавирусът: Първи случай в европейска институция, японци работят по ново лекарство

По-рано днес Франция затвори около 120 училища в зоните с най-голям брой заразени

Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg Снимка: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg

Планът да се затворят училищата в Италия до средата на март все още се дискутира от представителите на правителството, които обсъждат въвеждането на извънредни мерки за преустановяване на разпространението на коронавируса, съобщава BBC.

Пред репортери италианският министър на образованието заяви, че решението за затваряне на училища все още не е взето, а дали ще се премине към мярката ще стане ясно до няколко часа.

Междувременно Израел постави под карантина десетки души, които са присъствали на футболен мач в Тел Авив миналата седмица. Причината е, че сред тълпите е присъствал младеж, който е бил заразен с вируса. 

По-рано днес Франция затвори около 120 училища в зоните с най-голям брой заразени, северно от Париж. Мярката ще засегне около 35 хил. ученици, по данни на образователното министерство.

Американският автомобилен производител Tesla заяви, че е започнала да инсталира по-стари и по-бавни процесори в новите си автомобили заради забавянето на доставките от Китай, причинено от коронавируса. Компанията получи оплаквания от собственици на седана Model 3 в Китай, които са установили, че колите им използват по-стари чипове.

В изявление дружеството на Илон Мъск заяви, че ще обнови хардуерите безплатно, когато доставките бъдат възобновени.

Фабриката на Tesla в Шанхай беше затворена до края на януари заради разпространението на коронавируса. Тя поднови работа на 10 февруари.

Още по темата

По-рано днес стана ясно, че член на Европейската отбранителна агенция, като наскоро се е върнал от посещение в Италия, също е заразен с коронавирус.

В събота (29 февруари), след като се е почувствал зле, той е бил тестван за вируса, като пробата е положителна.

В момента служител на Европейска служба за външна дейност също очаква резултатите от тест, след като здравословното му състояние се е влошило наскоро.

Междувременно The Wall Street съобщи, че японският производител на медикаменти Takeda Pharmaceutical работи по създаването на лекарство за заразените от коронавируса, както и за изложените на висок риск от заразяване.

За експерименталното лекарство на компанията ще се използва кръв от пациенти, заразени с коронавируса, които са се възстановили от респираторното заболяване. Според представители на компанията антителата, разработени от възстановените пациенти, могат да подсилят имунната система на новозаразените и да победят инфекциите. 

Последни новини
Още от Новини от света