Марк Зукърбърг: Facebook е съчетание между телеком и вестник

Екипът на социалната мрежа спира по над милион фалшиви новини на ден

Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg

Онлайн съдържанието трябва да бъде регулирано със система някъде по средата между съществуващите правила за телекомите и медийните индустрии, заяви в събота главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг пред световни лидери и ръководители в областта на сигурността, пише Investor.bg.

В изказване в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността Зукърбърг каза, че Facebook е подобрила работата си по предотвратяването на онлайн намесата в избори и повтори предишните си призиви за регулация на социалните мрежи.
„Смятам, че трябва да има регулация на вредно съдържание…, въпросът е каква рамка използваме за това“, посочи Зукърбърг по време на сесия с въпроси и отговори, предава Ройтерс.

"В момента има две рамки, които хората използват за съществуващи индустрии – едната за вестници и съществуващи медии, а другата за модел от вида на телекомите на принципа „данните просто минават през теб“, но няма да търсите отговорност от телекома, ако някой каже нещо обидно по телефона“, отбеляза Зукърбърг. „Мисля, че ние трябва да сме някъде по средата“, допълни той.

Още по темата

Facebook и гиганти в социалните медии като Twitter и Google на Alphabet са подложени на нарастващ натиск да се борят по-добре с правителства и политически групи, които използват платформите им, за да разпространяват невярна или подвеждаща информация.
Зукърбърг съобщи, че в момента компанията му има 35 хил. души, които преглеждат онлайн съдържанието и задействат мерки за сигурност.

Екипите и автоматизираната технология на Facebook в момента спират над един милион фалшиви акаунта дневно, каза Зукърбърг и допълни, че „повечето от тях са засичани в рамките на минути след регистрирането им“.

Четете още по темата на Investor.bg
 

Последни новини
Още от Новини от света