Китай отделя още 4.5 млрд. долара за справяне с коронавируса

Пекин обеща да продължи да работи за ограничаване на разпространението на вируса и в подкрепа на компаниите

Снимка: Kevin Frayer Снимка: Kevin Frayer

Китай ще насочи 31.6 млрд. юана (4.5 млрд. долара) за контрол на огнището на новия коронавирус, заяви финансовият министър на страната Лиу Кун, цитиран от Bloomberg.

"Около 71.9 млрд. юана са отпуснати за справяне с епидемията, включително за осигуряване на медицински грижи и контрол на огнището", посочи още министърът в неделя.

Той добави, че властите ще продължат да предлагат благоприятни политики за ограничаване на разпространението на вируса и в подкрепа на възобновяването на производството в китайските фабрики.

Още по темата

Китайският коронавирус загегна компаниите, опериращи в азиатската страна, като ги принуди да преостановят производство заради затварянето на границите на страната. Бизнесът не успява да се снабди с необходимите материали, както и да осигури нужната работна сила на място, тъй като голяма част от служителите са възпрепятствани да напуснат родните си домове.

Редица компании вече заявиха, че ще се опитат да възстановят производство в понеделник, макар че все още не е ясно колко от тях ще успеят да го направят.

Част от дружествата, включително германският автомобилен производител Volkswagen, отложиха допълнително възстановяването на процесите в китайските си фабрики.

 

 

Последни новини
Още от Новини от света