Русия може да депортира чужди граждани, заразени с коронавирус

Премиерът на страната Михаил Мишустин подписа национален план като превенция срещу китайското заболяване

Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин. Снимка: Bloomberg Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин. Снимка: Bloomberg

Русия може да депортира чуждестранни граждани, които са заразени със смъртоносния нов щам на коронавирус, като част от национален план срещу болестта, подписан от министър-председателя на страната Михаил Мишустин.

"Като предпазна мярка правителството ще отложи и икономическия форум в Сочи, който трябва да се проведе в периода 12-14 февруари", заяви още руският премиер.

Вицепремиерът Татяна Голикова съобщи, че чужденците, които пътуват от Китай до Русия, ще имат разрешение да влизат в страната единствено на московското летище Шереметьево. Според нея все още няма причина за обявяването на извънредна ситуация.

В петък Русия съобщи за два случая на коронавирус на територията на страната, след като в Сибир двама китайски граждани бяха диагностицирани с болестта.

Отменени са близо 200 полета до Китай, а сухопътната граница между Китай и Русия е затворена.

Още по темата

Под наблюдение са повече от 4000 души, които може да са били в контакт с хора, заразени от коронавируса.

Ограниченията за влизане в Русия няма да важат за граждани на Казахстан, Беларус, Армения и Киргизстан, както и за тези, които са с постоянно пребиваване в страната, допълни вицепремиерът Голикова.

 

 

Последни новини
Още от Новини от света