Блумбърг: Разходите ми за кампанията са инвестиция за спасяване от Тръмп

Бившият кмет на Ню Йорк вече е отделил над 223 млн. долара за реклама в САЩ

Майкъл Блумбърг. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Майкъл Блумбърг. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Майкъл Блумбърг заяви, че няколкостотинте милиона долара, които е похарчил досега в кандидатурата си за номинация за президентските избори на Демократическата партия, са инвестиция, за да не бъде преизбран Доналд Тръмп през ноември, независимо дали той ще стане президент, съобщава Bloomberg.

„Това е моята инвестиция в опитите за отърваване от Доналд Тръмп и за да получим достоен президент“, каза Блумбърг в „Късното шоу със Стивън Колбърт“ по CBS.

Бившият кмет на Ню Йорк, който се присъедини към кандидат-президентската кампания на 24 ноември, вече е отделил над 223 млн. долара за реклама в цялата страна, сочат данни на Advertising Analytics, която анализира политическите реклами.

Още по темата

Блумбърг заяви още, че дори и да не спечели номинация, ще продължи да работи за победа над Тръмп. Той каза, че ще подкрепи Джо Байдън, Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и всеки друг, който участва в надпреварата.

„Всеки друг е по-добър от Доналд Тръмп“, каза Блумбърг пред Колбърт.

Блумбърг е основател и мажоритарен собственик на Bloomberg LP, компанията майка на Bloomberg News.

Блумбърг каза, че не е общувал много с Тръмп в Ню Йорк, когато е бил кмет, но е играл голф веднъж с него на благотворителен турнир.

 

Последни новини
Още от Новини от света