Opel подготвя съкращения на до 4100 работни места

Производителите на автомобили планират да се разделят с над 80 000 работни места през следващите години

Снимка: Andreas Arnold/Bloomberg Снимка: Andreas Arnold/Bloomberg

Германското подразделение на PSA Group Opel планира да съкрати до 4100 работни места, съобщава Bloomberg, цитирайки източник, запознат с въпроса. Така компанията ще се присъедини към автомобилните производители по целия свят, които съкращават разходи на фона на намаляване на продажбите и други предизвикателства, с които се сблъскват.

Opel ще се раздели с най-малко 2100 работни места до 2025 г. и може да предприеме мерки за съкращаване на още 1000 души на два пъти до 2029 г. Според източника на информация компанията ще информира за намерението си служителите във вторник. Говорител на PSA е отказал коментар.

Още по темата

Докато PSA вдъхна живот на Opel, след като го закупи от General Motors през 2017 г., германските автомобилни компании се надпреварват да докажат, че са готови да отговорят на по-строгите стандарти за вредните емисии и да преминат към производството на електрически автомобили. В същото време направата на електрически коли изисква по-малко части и по-малко работна ръка.

Производителите на автомобили планират да се разделят с над 80 000 работни места през следващите години, според данни на Bloomberg News, събрани през декември.

PSA обяви плановете си в края на миналата година да се слее с италиано-американския автомобилен производител Fiat Chrysler Automobiles и заяви, че в резултат на сделката няма да бъдат затваряни заводи.

Последни новини
Още от Новини от света