Porsche с рекордни продажби въпреки трудния период за автомобилния сектор

Седанът Taycan с четири врати е в пряка конкуренция с електрическия автомобил Model S на Tesla

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Porsche се отличи със силно представяне на фона на трудния период, през който преминава автомобилния сектор, отчитайки рекордни доставки през миналата година, съобщава Bloomberg. От компанията дори очакват първият им изцяло електрически модел Taycan да генерира по-нататъшен растеж през 2020 г.

Глобалните доставки на Porsche са нараснали с 10% до 280 800 автомобила през 2019 г., благодарение главно на интереса на потребителите към моделите Macan и Cayenne.

„Ние сме оптимисти, че можем да поддържаме високото търсене през 2020 г.“, казват в изявление от Porsche.

Още по темата

Най-печелившото подразделение на Volkswagen навлиза в нова ера с тазгодишното представяне на седана Taycan с четири врати, който е в пряка конкуренция с електрическия автомобил Model S на Tesla.

Успехът на Porsche от десетилетия се дължеше на бързите спортни автомобили с двигатели с вътрешно горене, а успехът на прехода към електрическите превозни средства е от решаващо значение за германския производител на фона на по-строги регулации за емисиите на ключови пазари.

Продажбите на Porsche нараснаха с 8% миналата година както в Китай, така и в САЩ - двата най-големи пазара на компанията. Автомобилният производител е продал 86 752 автомобила в Китай, където луксозните возила са по-слабо засегнати от намаляващото търсене и 61 568 автомобила в САЩ. В Германия продажбите са нараснали с 15% до 31 618 автомобила.

Доставките на Porsche се повишиха в края на 2019 г., след като продажбите през първата половина на годината стагнираха на фона на тестове за вредни емисии в Европа и решението за постепенно прекратяване на предлагането на дизелови двигатели.

 

Последни новини
Още от Новини от света