Tesla се приближава до фабриката в Европа

Компанията на Илон Мъск получи одобрението на германското правителство за закупуване на земя в близост до Берлин

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Американският предприемач Илон Мъск се приближи с крачка напред към изграждането на първата фабрика на Tesla в дома на Volkswagen, Daimler и BMW, след като компанията му постигна споразумение за закупуване на земя в Германия, съобщава Bloomberg.

Властите в Бранденбург заявиха, че са се съгласили Tesla да закупи 300 хектара (741 акра) земя в Грюнхайде, в близост до Берлин. Според изявление на правителството американската компания е попълнила допълнителни документи към местните органи по околната среда, за да получи одобрение на проекта. По думите на министъра на икономиката на Бранденбург Йорг Щайнбах проектът може да бъде допълнително придвижен напред през следващата година.

Постигнатият договор трябва да бъде одобрен от ръководството на Tesla, посочват още от правителството в Бранденбург.

Още по темата

Tesla обяви решението си да създаде своя гигафабрика източно от Берлин миналия месец. В нея ще да раборят 10 хил. души, а производственият ѝ капацитет ще бъде 500 хил. коли на година, съобщи Bild.

Германия изпревари Норвегия в продажбите на изцяло електрически автомобили през ноември, отваряйки възможността най-големият автомобилен пазар в Европа да се превърне в регионален лидер при електромобилите на годишна база за пръв път. Германските производители на автомобили се подготвят за голяма електрическа надпревара с няколко нови модела, които трябва да бъдат пуснати през следващата година и през 2021 г.

 

Последни новини
Още от Новини от света