Собственикът на Gucci и Saint Laurent преговаря за придобиването на Moncler

Сделката ще помогне на Kering в рамките на по-широката конкуренция с LVMH

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Kering стартира преговори с Moncler за потенциална сделка за придобиване на италианския производител на ски облекло, посочват запознати източници, цитирани от Bloomberg.

Старши мениджъри на Kering, собственикът на Gucci и Saint Laurent, са провели предварителни разговори с представители на Moncler, посочват източниците, пожелали да запазят анонимност. За момента няма гаранции, че разговорите ще доведат до сделка.

Акциите на Moncler поскъпнаха с 12% в началото на сесията в четвъртък в Милано, докато цените на книжата на Kering се повишиха с 1% в Париж, повеждайки ръстовете при акциите на други производители на луксозни стоки.

С ръст от около 48% тази година пазарната оценка на Moncler достига близо 11 млрд. евро (12,2 млрд. долара). Евентуално придобиване ще изисква главният изпълнителен директор на Kering Франсоа-Анри Пино да спечели над Ремо Руфини, най-големият акционер в Moncler. Руфини притежава дял от 22,5% в Moncler, сочи информация на Bloomberg.

Представител на Kering е отказал да коментира темата, докато този на Moncler не е бил на разположение извън работно време.

Придобиването на Moncler ще помогне на Kering в рамките на по-широката конкуренция с LVMH, която наскоро купи производителя на луксозни бижута Tiffany & Co. в сделка за 16,2 милиарда долара.

 

Последни новини
Още от Новини от света