Хотелската верига Marriott си е поставила за цел да намали изхвърлянето на храна с 50%

Закуската на блок маса обаче не се очаква да изчезне

Снимка: Kyle Grillot/Bloomberg Снимка: Kyle Grillot/Bloomberg

Храненето на блок маса представлява огромен проблем по отношение на хранителните отпадъци, които се генерират.

От Marriott Hotels International обаче са си поставили за цел да намалят хранителните си отпадъци с 50% в обектите, които управлява, до 2025 г., съобщава Bloomberg. Това е заявил Дениз Нагуиб, вицепрезидент в хотелския гигант, по време на конференция, организирана от Bloomberg. Намаляването на хранителните отпадъци ще бъде основен фокус на компанията през 2020 г.

Според Световния фонд за дивата природа около 11% от емисиите парникови газове могат да бъдат елиминирани, ако хранителните отпадъци бъдат доведени до нула. За сравнение авиацията представлява 2% от глобалните емисии.

От Marriott Hotels International обясниха, че са започнали да тестват различни стратегии за намаляване на хранителните отпадъци в 10 свои обекта и след това ще пренесат практиките и в другите си хотели.

„Не се притеснявайте, че Marriott ще се откаже от блок масата за закуска, но компанията ще работи по варианти за намаляване на обема изхвърляна храна и ще помогне на готвачите да променят начина на приготвяне на храната“, обясняват още от хотелската верига.


 

Последни новини
Още от Новини от света