Бизнес и синдикати в Германия настояват за публични инвестиции в размер на 500 млрд. долара

Според DGB и BDI страната е инвестирала твърде малко през последните десетилетия

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германия се нуждае от публични инвестиции в размер на 500 млрд. долара за модернизация на инфраструктурата след десетилетията, в които страната е правила твърде малко в тази насока, посочват представители на най-големия профсъюз в страната и индустриални лидери, цитирани от Bloomberg.

„Най-голямата европейска икономика, която се размина с рецесията на косъм през третото тримесечие, сега изисква огромни средства, с които да навакса, да стане по-конкурентоспособна и да засили потенциала си за растеж“, се посочва в проучване на Германския съюз на синдикатите (DGB) и Германската индустриална асоциация (BDI).

Още по темата

Германия се класира на едно от последните места в Европейския съюз (ЕС) по отношение предлагането на дигитални обществени услуги, сочат данни на Европейската комисия. Страната има и една от най-бавните 4G мрежи в Европа, като милиони потребители в селските райони често дори не успяват да се свържат към нея, твърди Opensignal в доклад от юни.

След като миналата седмица финансовият министър Олаф Шолц разсея част от притесненията за германската икономика с избягването на рецесията благодарение на икономически растеж от 0,1%, темата за необходимостта от инвестиции отново се завърна на дневен ред, а фактът, че влиятелни организации като DGB и BDI обединиха силите си, показва колко наложителни са те.

 

Последни новини
Още от Новини от света