Блумбърг ще похарчи 100 млн. долара от личното си богатство за реклами срещу Тръмп

Бившият кмет на Ню Йорк все още не е обявил официално намеренията си за участие в президентските избори в САЩ

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг ще похарчи 100 млн. долара от личното си богатство за дигитална рекламна кампания срещу настоящия американски президент Доналд Тръмп преди изборите в САЩ през 2020 г., съобщава Bloomberg, като се позовава на New York Times.

Рекламите ще се стремят да атакуват Тръмп в ключови за изборите щати, включително Аризона, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, сочи още информация на изданието.

Блумбърг все още не е обявил окончателни намерения да се кандидатира за президент, но е направил стъпки за участие в първичните избори на Демократите в щатите с ранни крайни срокове, включително Алабама и Арканзас. От по-ранно изказване на неговия съветник Хауърд Уолфсън стана ясно, че филантропът има съмнения относно възможностите на кандидатите на демократите да си върнат контрола във Вашингтон, изправяйки се на изборите срещу Тръмп.

Още по темата

Блумбърг е основател и мажоритарен собственик на Bloomberg LP, компанията майка на Bloomberg News.

Очаква се основните кандидати на Демократическата партия, сред които Джо Байдън, Елизабет Уорън, Бърни Сандърс и Пит Бътигиг, да вземат участие на събитие на партията в неделя в Невада, като се очакват хиляди души, които да искат да чуят президентските надежди.

Последни новини
Още от Новини от света