Трейдърите на Wall Street ще приберат по-малки бонуси тази година

Най-големите американски банки в момента се съсредоточават върху намаляване на разходите, за да поддържат печалбите си

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News.

Трейдърите и банкерите, надявайки се, че по-доброто от очакваното трето тримесечие ще увеличи бонусите им в края на годината, е твърде вероятно да останат разочаровани, съобщава Bloomberg.

Бонусите на Wall Street ще спаднат през 2019 г., сочи доклад на консултантската компания Johnson Associates. Трейдърите на акции вероятно ще са най-разочаровани, тъй като бонусите им могат да намалеят с до 15% в сравнение с година по-рано. Трейдърите на облигации ще са малко по-добре, като техните бонуси могат да спаднат само с до 5%. 

„Ситуацията с бонусите показва всъщност колко голяма е конкуренцията“, коментира Алън Джонсън, управляващ директор на Johnson Associates.

Според Джонсън банките са изправени пред потиснати капиталови пазари в последните тримесечия на фона на несигурността около геополитиката и лихвените проценти. Доброто представяне на пазара през трето тримесечие е малко вероятно да противодейства на най-лошата първа половина на годината от десетилетие насам за трейдърите на Wall Street, имайки предвид факта, че последните три месеца на годината обикновено са слаби.

Още по темата

Тези, които работят в хедж фондове, компании за дялов капитал и като консултанти в областта на инвестиционното банкиране, вероятно ще бъдат по-добре, като според доклада техните бонуси ще се покачват с 5%.

„Като цяло стимулите в края на годината, включително паричните бонуси и предоставянето на акции на служителите, ще паднат с 5% спрямо миналата година“, заявиха от Johnson Associates. За сравнение бонусите нарастваха непрекъснато всяка година от 2016 г. насам. 

Джонсън обясни, че най-големите американски банки в момента се съсредоточават върху намаляване на разходите, за да поддържат печалбите си.

„В рамките на финансовите услуги като цяло съществува реално напрежение между бизнес разходите и стремежът към висок клас таланти с развитието на пазарните основи и динамиката“, казва още Джонсън.

 

Последни новини
Още от Новини от света