Борис Джонсън се извини за неосъществения до момента Brexit

Дебатът за Brexit е на фокус на фона на предсрочните парламентарни избори на 12 декември

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Британският премиер Борис Джонсън се извини, че на 31 октомври не успя да изведе Великобритания от Европейския съюз (ЕС), както бе обещал, пише германското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Искрено съжалявам", бяха думите на Джонсън в интервю в неделя пред Sky. "Много съм много разочарован", допълни той.

Джонсън твърди още, че забавянето на Brexit се е оказало "мерзост". В същото време премиерът обвинява парламента за забавянето.

„Имаше достатъчно време да се гласува наново предоговорената сделка с ЕС, но възможността не бе оползотворена“.

Още по темата

Джонсън многократно обеща, че Великобритания ще напусне ЕС на 31 октомври. Сега страната трябва да излезе от Съюза най-късно до 31 януари. Дебатът за Brexit е на фокус на фона на предсрочните парламентарни избори на 12 декември.

В интервюто за Sky министър-председателят изрази убеденост, че Обединеното кралство бързо ще сключи търговско споразумение с ЕС след Brexit. Договорът трябва да бъде "в основата си много ясен", каза Джонсън.

Междувременно той предупреди за по-нататъшен хаос от развоя на процеса по Brexit, ако Лейбъристката партия спечели изборите. "Корбин и Лейбъристката партия искат да се върнат в Брюксел и да преговарят шест месеца, да проведат референдум, съчетан с проблематиката от всички досегашни грешки, и след това да действат срещу собствената си сделка."

Последни новини
Още от Новини от света