Джеф Безос остава най-богатият човек на света

Богатството му е равно на почти 110 млрд. долара

Джеф Безос, изпълнителен директор на Amazon. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Джеф Безос, изпълнителен директор на Amazon. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Джеф Безос запази короната на най-богатия човек в света, след като в петък акциите на Amazon се възстановиха от дълбок спад. Книжата на най-големия онлайн магазин в света паднаха с 1.1% до близо 1761.33 долара, което беше отскок след пропадане от 9.1% през предишния ден, когато компания публикува първия спад на печалбата си от две години насам. Скромното пропадане от петък в крайна сметка закова състоянието на Безос, изпълнителен директор на Amazon, на 109.9 милиарда долара, с 2.36 милиарда повече от неговия най-близък конкурент Бил Гейтс, пише Bloomberg.

Джеф Безос се изкачи на върха на най-богатите за пръв път през октомври 2017 г., когато измести основателя на Microsoft Гейтс от това място.

Microsoft, която в момента е най-скъпата компания в света, вдигна стойността си с 39% тази година, което увеличи цената на дела от 1% на Бил Гейтс в нея и благосъстоянието му възлезе на 107.6 милиарда долара. По-голямата част от богатството на Бил Гейтс е в акции на други компании, управлявани от семейния фонд Cascade. Гейтс в момента е на 63 години.

Още по темата

Джеф Безос, който е на 55 години, щеше да е доста по-богат, ако не беше разводът със съпругата му Макензи. Двойката обяви раздялата си през януари тази година и бившата жена на Безос получи една четвърт от активите им в Amazon през юли. Този петък нейното състояние се оценяваше на 35.4 милиарда долара.

 

Последни новини
Още от Новини от света