Ръст на печалбата на Lockheed Martin с 9,2% през третото тримесечие

Компанията прогнозира, че паричните потоци през 2020 г. ще достигнат 7,2 млрд. долара

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Американската компания Lockheed Martin, която беше избрана от България за закупуването на осем бойни самолета F-16, повиши прогнозата си за печалбата през 2019 г., след като регистрира увеличение с 9,2% на печалбата си за тримесечието, благодарение на подобряването на продажбите на самолетите F-35. Книжата на компанията към 20 ч. българско време обаче поевтиняват с 0,14%, след като тя прогнозира понижаване на паричните потоци догодина, предава Investor.bg.

Lockheed Martin съобщи също, че „според първоначалните прогнози за 2020 г. няма да има последици от действията на американското правителство срещу Турция“. САЩ и Турция са въвлечени в спор заради руска противоракетна система и въздействието й върху покупките на съседната на България страна в областта на отбраната.

Lockheed прогнозира, че паричните потоци през 2020 г. ще достигнат 7,2 млрд. долара, което е понижение спрямо очакванията й за 7,6 млрд. долара към края на 2019 г. Това разочарова инвеститорите и доведе до спад на цената на акциите на компанията с 2,9% в предборсовата търговия.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света