Harley-Davidson отчита по-висока печалба

Компанията подобрява международните си продажби

Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Harley-Davidson отчете по-висока от очакваното печалба за тримесечието и запази прогнозата за годишните си доставки, потушавайки страховете от пореден удар от европейските мита за внос и бъдещия спад на продажбите на основния ѝ пазар – САЩ, предава Investor.bg.

Книжата на компанията повишиха стойността си с 5,2% преди началото на търговията, след като компанията обяви първия ръст на международните си приходи от продажби от година и спад от едва 3,6% на американските продажби на мотоциклети на дребно. Това е най-малкият спад за тримесечие от близо три години.

Harley, която е критикувана от президента Доналд Тръмп за плановете да пренасочи част от производството си от САЩ в чужбина, се бори с ефекта от световните търговски войни върху бизнеса ѝ, докато продажбите на вътрешния ѝ пазар спадат с нарастването на възрастта на основните фенове на марката.

По-рано тази година Harley заяви, че вносните мита, наложени от Европейския съюз върху нейните мотоциклети, ще струват на компанията между 100 и 120 млн. долара през 2019 г.

Още по темата вижте в Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Новини от света