Alibaba спира по 300 милиона хакерски атаки на ден

Джак Ма, основател на китайския гигант, се доверява повече на машините, отколкото на хората

Джак Ма. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Джак Ма. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Китайският технологичен гигант Alibaba Group е мишена на около 300 млн. опита за кибер атаки на ден, съобщи основателят и бивш главен изпълнителен директор на компанията Джак Ма, цитиран от CNBC, предава Investor.bg.

Ма изрази гордостта си от факта, че въпреки многобройните хакерски атаки, Alipay – подразделението за плащания на компанията, което има близо 1 млрд. потребители и обработва трансакции на стойност 50 млрд. долара на ден, все още не е изгубило и „един цент“ заради хакери.

„Alibaba Group е подложена на над 300 млн. опита за хакерски атаки на ден. Всеки ден. Но ние се справяме с тях. Нямаме дори един проблем“, заяви Ма на конференцията Forbes Global CEO в Сингапур.

За сравнение, китайският технологичен гигант Huawei е подложен на около 1 млн. кибер атаки дневно, съобщава ръководителят на отдела му по сигурността. До този момент други технологични компании се въздържат да разриват уязвимостите си към кибер атаки.

Още по темата

Alibaba трябваше да се справя с опит за кибер атака през февруари, която заплаши да компрометира акаунтите на 20 млн. потребители на сайта й за електронна търговия Taobao. Компанията съобщи, че е засякла атаката незабавно.

Ма посочи развитите технически способности на компанията му, които нарече “AI: Alibaba Intelligence” заради непрекъснатия успех, отбелязвайки, че машините превъзхождат хората в използването на логика за предотвратяване на зловредно поведение в интернет.

Още по темата вижте в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света