Volkswagen създава свое подразделение в Турция

Компанията Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS ще е с пазарна капитализация от 943,5 млн. лири

Снимка: Dominic Verhulst/Bloomberg Снимка: Dominic Verhulst/Bloomberg

Volkswagen AG е открила свое подразделение в Турция, което ще оперира в западния град Маниса. Това става ясно от бележка, публикувана в официалния вестник на турския търговски регистър в сряда.

Компанията Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS ще поректира, произвежда и сглобява моторни превозни средства, става ясно от текста, цитиран от Bloomberg. Тя ще е с пазарна капитализация от 943,5 млн. лири (164 млн. долара).

Още по темата

Още по темата

Новината стана известна след публикации в турски и германски медии за започнати преговори за нов завод на компанията в Турция, чието производство ще е съсредоточено върху местния пазар. Той също така ще служи и като център за износ на автомобили към Близкия изток и Русия.

Новият завод, с който броят на обекти на VW в чужбина ще нарасне до 123, ще обедини производството на VW Passat и Skoda Superb в опит да се засилят позициите на компанията в Източна Европа и Близкия изток. Най-големият производител на автомобили в света изпитва затруднения срещу своите азиатски конкуренти на тези пазари заради по-високите си производствени разходи в обектите си в Западна Европа.

Акциите на Dogus Otomotiv – дистрибуторът на автомобилите на Volkswagen в Турция, поскъпват с над 11% минути преди 15 ч. българско време, успявайки да изтрият загубите по-рано през сесията.

Повече по темата вижте на Investor.bg

Последни новини
Още от Новини от света