Найджъл Фарадж: Задава се "сделка капан"

Британският евродепутат се обяви против ново отлагане на Brexit

Найджъл Фарадж Найджъл Фарадж

Найджъл Фараж, лидерът на британската Партия на Brexit каза днес, че Великобритания и Европейският съюз изглеждат готови да преодолеят различията си и идния месец да подпишат ново споразумение за развод, което ще остави Обединеното кралство в капана на Европа, пише Investor.bg.

„Да ни остави вътре в капан беше цел на Барние от самото начало", заяви той, визирайки главния преговарящ на ЕС Мишел Барние.

Според Фараж ЕС се страхува, че „Великобритания бяга от митническия съюз, бяга от правилата на единния пазар, и ние ставаме по-конкурентоспособни и по-богати извън Европейския съюз, отколкото вътре в него".

По повод пресконференцията в Люксембург в понеделник, на която британският премиер Борис Джонсън отказа да присъства, лидерът на Партията на Brexit-а нарече министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел "мижитурка" (pipsqueak). Бетел имаше за цел "да унижи ритуално британски премиер по най-изумителен начин", коментира Фараж.  „Имам предвид саламчето премиер в Люксембург, който редовно унижава нашия премиер, само за да бъде посрещнат след това от президент Макрон като герой в Елисейския дворец", заяви депутатът. С това той обосновава загубата на доверие между Обединеното кралство и останалия ЕС. 

Цялата статия вижте в Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света