Според Дейвид Камерън може да е необходим и втори референдум за Brexit

Решението на Борис Джонсън да разпусне парламента беше подложено на критика от бившия британски премиер.

Дейвид Камерън. Снимка:  David Paul Morris/Bloomberg Дейвид Камерън. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Бившият британски премиер Дейвид Камерън, който взе решението за провеждане на референдум през 2016 г. за членството на страната в Европейския съюз, заяви, че може да е необходим нов вот за разрешаване на безизходицата около Brexit, пише Investor.bg.

В интервю за вестник Times, публикувано в петък преди излизането на мемоарите му със заглавие „For the Record“, Камерън заяви, че Brexit без сделка ще бъде „лош изход“, до който не трябва да се стига, и допълни, че остава вариантът за втори референдум.

„Не смятам, че можем да го изключваме, защото сме в безизходица“, каза Камерън, който беше премиер на консервативното правителство от 2010 до 2016 г. и подкрепи референдума за оставане на Великобритания в ЕС.

Още по темата

„Не казвам, че ще има или че трябва да има референдум. Казвам само, че не можем да изключваме неща точно сега, защото трябва да намерим някакъв начин за излизане от блокадата“, заяви Камерън в първото си интервю след оставката си ден след като британците гласуваха на референдума с 52% „за“ и 48% „против“ за напускане на ЕС.

Цялата статия вижте в Investor.bg

Последни новини
Още от Новини от света