VW представи новото си лого с първи бюджетен електромобил

Volkswagen ID.3 е първият от дългата серия електрически автомобили, които ще видят бял свят

Volkswagen ID.3 е първият от дългата серия електромобили на компанията. Снимка: Volkswagen AG Volkswagen ID.3 е първият от дългата серия електромобили на компанията. Снимка: Volkswagen AG

Германският производител на автомобили Volkswagen (VW) постави своеобразно ново начало на своята електрифицирана линия коли, които предстои да се появят на бял свят през следващите години, представяйки своето ново двуизмерно лого току преди автомобилното шоу във Франкфурт.

Моделът ID.3 е първият от дългата гама автомобили на батерии за германците. Цената му ще бъде под 30 000 евро по информация на Bloomberg, което го превръща в първия бюджетен VW от този клас.

„Денят е решителен за нас“, казва изпълнителният директор на VW Херберт Дийс при представянето на новата кола. „ID.3 има за цел да превърне електромобилите от нишови продукти в достъпни конвенционални превозни средства“.

Снимка на Десислав Янкулов.

Дизайнът на новото лого на VW е доста опростен, което би трябвало да допринесе за бързото му налагане във всички продукти на компанията. Инициалите „V“ и „W“ възвръщат класическия си вид от края на Втората световна война. Целта е до средата на 2020 г. то да измести запазилия се през последните 20 години триизмерен дизайн.

Още по темата

Припомняме, че VW възнамерява да инвестира 30 млрд. евро в разработването на своите електрически серии в рамките на следващите няколко години.

Производството на автомобилите с традиционни двигатели през тази година ще отбележи сериозен спад, като дори от компанията прогнозираха занижено производство с цели 450 000 бройки в световен мащаб за 2019 г. По всяка вероятност това ще създаде известен „глад“ на пазара за идната година и изглежда именно това е целта, за да се промотират по-успешно модели като ID.3 и неговите наследници.

Последни новини
Още от Новини от света