13 000 пасажери останаха без транспорт след банкрута на Aigle Azur

По-голямата част от тях не могат да напуснат Алжир в момента

Летище Снимка: Pixabay Летище Снимка: Pixabay

Френската авиокомпания Aigle Azur обяви фалит в края на миналата седмица, с което постави в много сложна ситуация не само своите служители, но и повече от 13-те си хиляди пътници, към които има поет ангажимент, предаде CNN.

11 000 от хората не могат да напуснат територията на Алжир в момента по информация на френския министър на транспорта Жан-Баптист Джебари. Това е и основната транспортна дестинация на френската компания.

Надеждите са в рамките на няколко седмици кризата да бъде овладяна и хората да бъдат транспортирани до желаните от тях точки.

Още по темата

Правени са 14 неуспешни опита Aigle Azur да бъде продадена по информация от Френската генерална дирекция по гражданска авиация.

Сред заинтересованите страни от активите на компанията са Air France и EasyJet, според френската информационна агенция AFP, а, според CNN, Dubreuli Group също проявява инвестиционен интерес.

В петък (13.10) има насрочена среща на борда на директорите на Aigle Azur, на която ще бъдат взети някои важни решения, касаещи съдбата и на 1 150 служители на авиокомпанията.

Китайският холдинг HNA Group притежава 49% от собствеността върху фирмата, предприемачът Дейвид Нийлеман е собственик на 32%, а останалите 19% са в притежание на Жерард Хуа.

Последни новини
Още от Новини от света