Apple работи по вграден в екрана на iPhone сензор за пръстови отпечатъци

Очаква се да видим устройства с него най-рано през 2020 г.

Apple iPhone. Снимка: Anna Moneymaker/Bloomberg Apple iPhone. Снимка: Anna Moneymaker/Bloomberg

Apple разработва технология за вграден в екрана сензор за пръстови отпечатъци, който ще бъде ползван най-рано в смартфоните ѝ, които ще излязат през 2020 г., пише Investor.bg.

Технологията се тества както от Apple, така и от чуждестранните ѝ доставчици, а датата за пускането ѝ може да се отложи до 2021 г., допълват източниците, пожелали да останат анонимни.

Вградените в екрана четци на пръстови отпечатъци тази година станаха особено разпространени сред конкурентите на iPhone, разполагащи с Android. Такива предложения вече имат Samsung Electronics, Huawei Technologies, Oppo и Xiaomi.

Apple въведе сканирането на пръстови отпечатъци от iPhone през 2013 г., след като придоби пионера в тази област AuthenTec. Интегрираната в основния (Home) бутон на iPhone, системата Touch ID се използва за отключване на устройството, одобряване на разплащания и оторизиране свалянето на приложения. През 2017 Touch ID беше заменена със сензори за лицево сканиране при пускането на iPhone X. Новата технология, наречена Face ID, постави Apple пред конкурентите ѝ с въвеждането на по-развити решения за сигурност.

Още по темата

Предстоящият скенер за пръстови отпечатъци ще бъде вграден в екрана, позволявайки на потребителя да сканира на голяма част от дисплея. Освен това технологията ще работи заедно със системата Face ID, твърдят източници, запознати с плановете на Apple.

Цялата статия вижте в Investor.bg

 

Последни новини
Още от Новини от света