Джонсън прикани торите за подкрепа, заплашвайки ги със загуба на партийна принадлежност

Британският премиер обеща да увеличи разходите в сферите на образованието, социалното подпомагане и транспорта

Британският премиер Борис Джонсън. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Британският премиер Борис Джонсън. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Британският премиер Борис Джонсън обеща значително увеличение на разходите в сферите на образованието, социалното подпомагане и транспорта, като предупреди депутатите от Консервативната партия да подкрепят плана му за Brexit, заплашвайки ги със загуба на партийна принадлежност в противен случай, пише Bloomberg.

Предложенията, които ще бъдат обявени следващата седмица, ще са “най-голямото, най-щедро преразглеждане на разходите”, след като Лейбъристката партия дойде на власт под управлението на Тони Блеър през 90-те години на миналия век, посочи Джонсън. В интервю пред Sunday Times той изключи възможността за свикване на предсрочни парламентарни избори.

Джонсън, който е на поста от края на юли, възмути някои от членовете на парламента тази седмица с искане за едномесечно отлагане на работата на законодателите малко преди крайния срок за Brexit. Част от депутатите ще се опитат да приемат нов закон, който да принуди премиера да отложи допълнително процеса.

Още по темата

Според информация на Times министър-председателят и негови сътрудници ще обсъдят в неделя възможността да откажат партийната принадлежност на торите, които ще се присъединят към лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин в опит да блокират възможността за Brexit без сделка.

Последни новини
Още от Новини от света