Бойко Борисов и Борис Джонсън коментираха Brexit по телефона

Страната ни ще направи всичко възможно за постигането на споразумение, заяви българският премиер

Българският премиер Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Българският премиер Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Изключително доброто сътрудничество в сферата на сигурността беше основна тема на телефонния разговор между министър-председателя Бойко Борисов и британския му колега Борис Джонсън, съобщават от Пресслужбата на Министерски съвет.

Двамата премиери коментираха и темата за предстоящата раздяла между Великобритания и Европейския съюз (ЕС), като Борисов изтъкна, че България ще направи всичко възможно да се стигне до сделка.

В рамките на разговора, който се проведе по искане на британския премиер, беше поставен акцент върху големия брой успешни съвместни операции в борбата срещу престъпността и наркотрафика. Трябва да продължим да работим в тези области, заяви българският премиер.

По думите му друга важна сфера на сътрудничество, която трябва да се развива усилено, е образованието. Борисов и Джонсън се обединиха и около значението на опазването на външните граници на Европа.

В рамките на разговора министър-председателят Борисов акцентира върху значението на Балканите и Югоизточна Европа. Българският премиер изтъкна, че догодина предстои страната ни и Република Северна Македония да председателстват съвместно Берлинския процес, за което събитие британският премиер ще получи покана.

 

Последни новини
Още от Новини от света