Tesla вдига цените в Китай

Компанията реагира превантивно на предвижданите тарифи върху американски стоки

Китайските потребители ще получават новите модели на Tesla с по-високи цени. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Китайските потребители ще получават новите модели на Tesla с по-високи цени. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Популярният американски производител на електромобили Tesla планира да вдигне цените на своите коли в Китай по-рано от очакваното, като дори се смята, че първата стъпка ще бъде приложена още идния петък. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на свои източници във фирмата, които остават неназовани, тъй като мярката все още не е официална.

Компанията на Илон Мъск е една от многото, които ще бъдат засегнати от предвижданото увеличение на митата върху американски стоки. Китайското правителство възнамерява да обложи вноса на коли с 25% и с 5% вноса на автомобилни части.

Понижението в стойността на китайския юан спрямо щатския долар е още една причина Tesla да планира увеличение на цените си за азиатските потребители.

Още по темата

Един от източниците дори казва, че автомобилостроителят възнамерява да внесе по-големи количества коли от предварителните планове, за да се избегнат митата при последващ внос.

Новите цени на китайския пазар се очаква да влязат в сила от 30 август, а през декември се планира второ поскъпване, ако заплахите на Пекин към Вашингтон бъдат изпълнени.

Последни новини
Още от Новини от света