Amazon и Walmart се оплакаха от пожари в соларните системи на Tesla

Компанията на Джеф Безос дори потвърди, че няма да инсталира повече подобна апаратура от производителя

Реномето на Tesla понася нов тежък удар. Снимка: Bloomberg Реномето на Tesla понася нов тежък удар. Снимка: Bloomberg

Amazon и Walmart разпространиха публично информация, че соларните им панели SolarCity от Tesla са предизвикали пожари в инсталациите на техни сгради, предаде Bloomberg.

Компанията на Джеф Безос се оплака, че през юни 2018 г. складът ѝ в Редландс, Калифорния, е избухнал в пламъци след повреда в слънчевите колектори.

През седмицата пък Walmart заведе дело срещу Tesla, след като шест от магазините на търговеца са изпитали същия проблем на гърба си. Междувременно SolarCity захранва общо повече от 240 търговски обекта, което създава сериозни рискове за бизнеса. Първият възпламенен обект е регистриран през май 2018 г.

Още по темата

Производителят на устройствата е предприел мерки, за да подмени предполагаема дефектираща част в панелите, определена като „конектор“ в публикация на Business Insider. Във въпросния материал представител на Tesla казва, че елементът се произвежда от производителя Amphenol и данните сочат, че при около 1% от устройствата се появяват непредвидими дефекти, а това не отговаря на стандартите на ръководената от Илон Мъск компания.

Tesla придобива SolarCity през 2017 г., когато плаща 2 млрд. долара, за да увеличи влиянието си на пазара на възобновяеми енергийни източници.

Последни новини
Още от Новини от света