Напрежение в Газа: Трима убити палестинци

Израелски части са стреляли по въоръжената група, опитваща се да премине границата

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Израелските отбранителни части (IDF) са открили огън срещу четирима въоръжени палестинци, опитващи се да пресекат ивицата Газа в нощта на събота срещу неделя, пише Ройтерс.

„Части от IDF са забелязали група въоръжени мъже, опитващи се да пресекат граничната линия северно от ивицата Газа. Хеликоптер и танк са отправили огън към тях“, гласи официално изявление от израелските военни части.

Палестински медици са се отзовали на мястото, за да установят смъртта на трима души и да откарат един в близката бойница.

Още по темата

Инцидентът става скоро, след като три ракети от Газа са изстреляни в посока Израел през уикенда и нанасят поражения в близък до границата град, твърдят израелски военни и полиция. Няма информация за пострадали при въпросното нападение.

Газа се смята за територия на ислямската група Хамас. Групата води открити военни действия в няколко случая през изминалите десет години срещу Израел, макар през 2005 г. Ерусалим да прави отстъпление от претенциите си. Това по никакъв начин не допринася за понижаването на напрежението в региона, като подобни на снощните събития се превръщат в обичайна гледка.

Последни новини
Още от Новини от света