„Червена сватба“ с 63 убити в Кабул

Други 180 са ранени от атентатор самоубиец

Пореден брутален акт на насилие в Афганистан. Снимка: Pixabay Пореден брутален акт на насилие в Афганистан. Снимка: Pixabay

63 души са убити от атентатор самоубиец в афганистанската столица Кабул снощи по време на сватбена церемония, предаде говорител на Вътрешното министерство, цитиран от Bloomberg.

Поне още 180 са ранени от общо 1200 присъстващи на превърналия се истинска „червена сватба“ ден.

Талибаните отрекоха да имат нещо общо с атентата и дори разкритикуваха деянието с официално съобщение до местни медии. На този етап нито една от известните терористични организации в региона не е поела отговорност за случая.

Още по темата

Кървавата атака е поредният акт на насилие, след като американският президент Доналд Тръмп обяви намеренията си да изтегли щатските войски от Афганистан. Но, докато в предходните случаи талибани организираха нападенията, сега инцидентът предстои да бъде изяснен.

В администрацията на Тръмп продължава да има хора, които да апелират военното присъствие да остане, макар и в по-малка степен от сегашната. Причината е, че Ислямска държава и Ал-Кайда продължават да разполагат с активни звена в Персийския залив и местните правителства все още не разполагат с нужния ресурс, за да се справят сами с опасността, която вещаят две от най-кръвожадните терористични организации.

Последни новини
Още от Новини от света