Mastercard направи най-голямото придобиване в историята си

Компанията купи платформа за разплащания, собственост на Nets, за 2,85 млрд. евро

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Mastercard придобива платформа за разплащания, собственост на базираната в Дания Nets, в рамките на сделка за 2,85 млрд. евро (3,19 млрд. долара). Това е най-голямото придобиване в историята на Mastercard  и ще ѝ помогне в усилията да предлага по-бързи разплащателни услуги, пише Bloomberg.

С покупката Mastercard получава платформа за електронно таксуване, клирингови услуги и услуги за плащания в реално време, сочи изявлението. Компанията твърди, че сделката ще засегне печалбата ѝ за около две години след финализирането на споразумението, което се очаква да се случи през втората половина на 2020 г.

Компании и правителства по целия свят пускат подобни системи за моментни разплащания, за да ускорят движението на парите между потребителите и компаниите, с което започна състезание между банките и разплащателните мрежи за привличане на тези потоци.

"Разплащанията в реално време са тук и продължават да нарастват“, коментира Майкъл Мибах, главен директор на Mastercard, отговарящ за продуктите и иновациите. Вижте повече на Investor.bg

Последни новини
Още от Новини от света