Heathrow отменя 172 полета заради планирани стачки

Засегнати са 91 авиокомпании

Снимка: Jason Alden/Bloomberg Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Летище Heathrow отменя 172 полета в понеделник и вторник заради планирани стачни действия на наземния персонал на ключовия лондонски транспортен хъб, съобщава Bloomberg, като се позовава на BBC.

Около 88% от членовете на профсъюза Unite (4000 хил.) гласуваха против предложението за заплащане, като решиха да предприемат стачни действия на 5 и 6 август. Вече стана ясно, че около 2 500 служители ще пропуснат смените си, съобщи BBC късно вечерта в петък.

Засегнати са 91 авиокомпании, включително British Airways, която вече е въвлечена в спор с пилоти, който може да ескалира до отделна стачка в разгара на ваканционния сезон.

Представители на летището са посочили пред BBC, че Heathrow „работи с авиокомпаниите за проактивно обединяване на полети и предварително пренасочване на пътниците към алтернативни услуги“.

Междувременно IAG SA, компанията майка на British Airways, води преговори с Асоциацията на британските пилоти в опит да реши спора със заплащанията. Двете страни вече са се договорили да продължат разговорите до края на следващата седмица. 

Последни новини
Още от Новини от света