Южнокорейски лидер на апокалиптичен култ е осъден на 6 години затвор

Шин Ок-джу е превърнала 400 души в свои роби на Фиджи

Повече от 400 души са очаквали „Деня на страшния съд“, но откриват не по-малки ужаси на остров Фиджи. Снимка: Pixabay Повече от 400 души са очаквали „Деня на страшния съд“, но откриват не по-малки ужаси на остров Фиджи. Снимка: Pixabay

Апокалиптичният култивист и основател на църквата „Грейс роуд“ Шин Ок-джу е призната за виновна по обвиненията в насилие над хора, издевателство над деца и измама от съда във Фиджи и ще остане зад решетките в следващите 6 години, предаде BBC.

През 2014 г. Ок-джу примамва 400 от своите последователи на тихоокеанския остров, посочвайки мястото, като единственото, което ще оцелее след „прииждащия Апокалипсис“. Но, вместо спасение, хората намират свят на ужас и трудова експлоатация.

„Изгубих цялото си семейство в този култ“, казва една от жените, успели да избягат от „Грейс роуд“, за да разкрият измамата.

Други петима от последователите на Шин Ок-джу също ще прекарат известно време в затворническо общежитие.

Още по темата

Църквата „Грейс роуд“ е определяна за ерес от християнската общност в Южна Корея.

В хода на дейността си църквата успява да наеме земя край столицата на Фиджи - Сува, а основателката ѝ стартира строителен бизнес, който печели редица концесии на острова, благодарение на по-ниските оферти от конкурентите. Това става възможно, благодарение на факта, че пленените последователи на църквата биват използвани като роби.

Потърпевшите са на мнение, че присъдата за Шин Ок-джу не отговаря на престъпленията, които е извършила, но все пак са доволни, че ще се стигне до някаква форма на правосъдие.

Различни изследвания в Южна Корея сочат, че в страната има няколко милиона последователи на различни секти и броят им ежегодно се увеличава.

Последни новини
Още от Новини от света