Amazon изнудва доставчиците за по-екологични опаковки

Американският онлайн гигант има строги изисквания към компаниите, продаващи продуктите си на неговия сайт

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Американският онлайн гигант Amazon настоява компаниите да направят опаковките си по-ефективни, принуждавайки доставчиците да въвеждат скъпи промени в бизнесите си или да се изправят пред глоби, пише The Wall Street Journal.

Миналата есен Amazon заяви на компаниите, че трябва да направят опаковките на стотици по-големи продукти по-компактни и лесни за отваряне. Онлайн гигантът настоява всеки продукт, които изпраща, да отговаря на еднакви стандарти. В писмо до доставчиците Amazon посочва, че изискванията ѝ ще направят опаковките по-екологични.

Още по темата

Още по темата

Новите изисквания за опаковане са последният пример за силата на Amazon да тласка доставчиците да променят начина, по който работят. Компанията настоява дружествата да ѝ продават продукти в количества и на цени, отговарящи най-добре на нейните системи за съхранение и доставка, като тези, които не се справят с изискванията, не намират място на сайта ѝ.

Фирмите за потребителски продукти посочват обаче, че на практика нямат особен избор, освен този да се съобразят с критериите на Amazon, тъй като само така могат да стигнат до повече клиенти.

Последни новини
Още от Новини от света