Nissan съкращава 12,5 хил. служители заради слаби резултати

Компанията смята да намали и производствената си линия

Снимка: Akio Kon/Bloomberg Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Автомобилният производител Nissan съкращава 12,5 хил. служители заради влошените си резултати за тримесечието, като намаляването на работната сила е двойно повече на прогнозите на компанията от май, пише CNN.

Nissan добавя, че ще намали и производствената си линия с поне 10% до края на фискалната 2022 г.

Вторият по големина японски производител на автомобили обяви в четвъртък, че оперативната му печалба за тримесечието се свива с 99% на годишна база, докато приходите му намаляват с 13% спрямо същия период година по-рано.

Още по темата

Nissan, както и множество други автомобилни концерни, се сблъсква с редица предизвикателства. Забавянето на глобалната икономика и търговската война между САЩ и Китай увеличиха рисковете за производителите. Новите стандарти за вредните емисии, които редица страни наложиха в борбата с климатичните промени, също значително повлияха на индустрията.

Nissan се бори и със своите лични проблеми на фона на тези трудности. Компанията губи все по-голям пазарен дял в САЩ и Европа и все още се опитва да се съвземе след драматичния арест на бившия си ръководител Карлос Гон през 2018 г.

Последни новини
Още от Новини от света