Deutsche Bank съкращава до 20 хил. служители заради мащабно преструктуриране

Съкращението ще бъде еквивалентно на около една пета от глобалната работна сила на банката

Снимка:  Alex Kraus/Bloomberg Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

До 20 хил. работни места могат да бъдат съкратени в Deutsche Bank, като част от радикалната реорганизация на най-голямата германска банка, съобщава BBC.

Съкращението ще бъде еквивалентно на около една пета от глобалната работна сила на банката. С екип от около 8 хил. души, Лондон е дом на нейните най-големи инвестиционни операции.

Реорганизацията на дейността на банката следва провала в преговорите ѝ с Commerzbank през април, когато германското правителство подкрепи процеса, опитвайки се да създаде национален шампион в банковата индустрия.

Въпреки това разговорите между двете банки приключиха без резултат, като определиха сделката за твърде рискова заради опасения, че разходите по сливането може да се окажат значително по-големи от неговите ползи.

Още по темата

Още по темата

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Кристиан Шейвинг, който застана на поста преди малко повече от година, посочи пред акционерите по време на Oбщото събрание през май, че ще "ускори трансформацията", като фокусира банката върху "печеливши и нарастващи" бизнеси.

Акциите на Deutsche Bank поевтиняха с близо 25% през 2019 г. на годишна база, като стойността им в края на миналия месец се понижи до под 6 евро на акция.

 

Последни новини
Още от Новини от света