Борис Джонсън спечели поредното ключово одобрение сред торите

Британският министър на вътрешните работи Саджид Джавид заяви, че бившият кмет на Лондон е това, от което Кралството се нуждае

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън. Снимка: Frank Augstein/Pool via Bloomberg Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън. Снимка: Frank Augstein/Pool via Bloomberg

Бившият кмет на Лондон и водещ претендент за премиерския пост във Великобритания получи поредната важна подкрепа, този път от старши член на кабинета - министърът на вътрешните работи Саджид Джавид, пише Bloomberg.

Пред Sunday Times Джавид заяви, че Джонсън е "по-добре поставен" от опонента му Джереми Хънт, „за да направи това, от което се нуждаем, в този критичен момент“.

По-рано тази седмица вестник Times публикува изследване на YouGov, според което 74% от членовете на Консервативната партия подкрепят Джонсън, докато 26% от тях намират външния министър Джереми Хънт за по-подходящ за поста.

Проучването показва още, че мнозинството от 160-те хиляди местни партийни членове, които ще имат възможност да дадат вота си, не вярва на твърденията на Хънт, че е готов да извади Великобритания от Европейския съюз без споразумение, докато 90% от торите смятат, че Джонсън би предприел подобен ход.

 

 

Последни новини
Още от Новини от света