Нов кръг търговски преговори САЩ-Китай започва следващата седмица

Двете страни вече са в контакт по телефона

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

През следващата седмица ще започне новият кръг от преговори между САЩ и Китай в опит да се намери решение на търговския конфликт между двете най-големи световни икономики.

Съобщението бе потвърдено от икономическия съветник на Белия дом Лари Къдлоу пред репортери, съобщава Investor.bg.

По-късно представител на Службата на американския търговски представител съобщи, че е в процес на подготовка телефонен разговор на високо ниво между двете страни. Основните преговори се водят от американска страна от търговския представител Робърт Лайтайзър и финансовият министър Стивън Манучин, а от китайска – от вицепремиера Лю Хъ.

Още по темата

Двете страни вече са в контакт по телефона от почивните дни насам, когато американският президент Доналд Тръмп и китайският му колега Си Дзинпин се договориха за възобновяване на диалога, който беше прекъснат през май.

Къдлоу не пожела да уточни дали има времева рамка за подновяване на разговорите лице в лице. Той посочи, че те ще започнат „скоро“ и предстои съобщение по въпроса.

„Не знам точно кога. Те говорят по телефона. Ще бъдат на телефона идната седмица и ще договорят срещи лице в лице“, посочи Къдлоу.

Повече по темата четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини от света