Samsung реши проблемите на Galaxy Fold - кога да го очакваме?

Компанията скоро започва да изнася компоненти към фабриката си във Виетнам

Samsung Galaxy Fold бележи напредък в разработката си. Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg Samsung Galaxy Fold бележи напредък в разработката си. Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Samsung Electronics изгледа реши проблемите на своя бъдещ топ модел смартфон, след като вече веднъж отложи датата за дебюта му през април. Хора, запознати с разработката на Galaxy Fold, споделят пред Bloomberg, че комерсиалната версия на апарата е на финалната права.

Най-големият проблем пред Fold бе дефектът в дисплея в областта на сгъваемата панта, който се появи по време на бетатестовете. Тя изпъква леко към екрана, за да може специалното покритие да приляга по-плътно. При някои тестове въпросното покритие се бели прекалено лесно и това води до повреда в екрана. Тази страна на проблема е решена с увеличаване на покритието, обхващайки дори отвъд зоната на самия дисплей.

Снимка на Десислав Янкулов.

Продажбите на смартфони в световен мащаб се очаква да се засилят през 2020 г. Графика: Euromonitor

В Samsung, обаче, не обсъждат конкретна дата за премиерата на Galaxy Fold, защото тепърва ще се правят нови тестове, които да докажат, че решенията наистина работят. Все пак никой в компанията не иска да се повтори 2016 г., когато Galaxy Note 7 буквално се самозапалваше поради дефект в батерията. Предвижданата цена от 1980 долара е достатъчно респектираща и едва ли хората, които биха могли да си я позволят, биха се зарадвали особено, ако не получат желания продукт.

Още по темата

Очакванията са все пак фабриката във Виетнам скоро да получи първите доставки на компоненти за производството на новия смартфон. Анализатори предвиждат, че събитието „Unpack“ в Ню Йорк на 7 август може да дойде тъкмо навреме. За сега то остава специално за Note 10, но кой знае.

Huawei също по-рано отложи представянето на своя Mate X. Това удължава времето за своеобразното състезание за производството на първия сгъваем смартфон в света.

Ето едно от ревютата на CNBC при първите бетатестове на Samsung Galaxy Fold:

Последни новини
Още от Новини от света