HP и Dell местят производството си от Китай

Други технологични компании ще последват примера им

HP и Dell се готвят да изнесат 30% от производството си извън Китай. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg HP и Dell се готвят да изнесат 30% от производството си извън Китай. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Редица американски технологични компании се готвят да преструктурират производството си, като залагат все по-малко на китайските си заводи. HP и Dell са две от най-големите имена, които повеждат колоната, се пишe в официалната страница на азиатския индекс Nikkei.

Производителите на лаптопи планират да намалят производствените си мощности в Китай с до 30%. Примерът им следват Microsoft, Alphabet, Amazon, Sony и Nintendo, което ще се отрази на бизнеса с игрални конзоли и аудио системи.

През юни Apple прикани основните си снабдители да преместят 15-30% от своята продукция към Южна Азия, за да се избегне правният проблем с китайското партньорство, което бе в сила до съвсем скоро.

Още по темата

Търговският конфликт между Пекин и Вашингтон е повод за тези трусове, независимо че преди седмица Доналд Тръмп и Си Дзинпин си стиснаха ръцете на срещата на Г-20, за да подновят преговорите в опит да намерят решение на спора си.

Последни новини
Още от Новини от света