Италианската Лига на Салвини продължава да набира сила

Подкрепата към партията на вицепремиера достигна 38%

Италианският вицепремиер Матео Салвини. Снимка: Federico Bernini/Bloomberg Италианският вицепремиер Матео Салвини. Снимка: Federico Bernini/Bloomberg

Подкрепата за италианската антимигрантска партия „Лига“ продължава да нараства, като движението се доближава до получаването на потенциално парламентарно мнозинство в случай, че италианците гласуват отново на парламентарни избори, пише Bloomberg.

Според ново изследване на SWG, обявено късно в понеделник от телевизия La7, подкрепата към партията на вицепремиера Матео Салвини се е увеличила до рекордните 38%, доближавайки се значително до 40-те процента, приемани от много анализатори като минимум, за да се подсигури абсолютно мнозинство в двете камари на парламента в Рим.

Още по темата

Още по темата

Изследването – проведено през шестте дни преди понеделник, в която са се включили 1500 човека – може да даде нов импулс на 46-годишния вицепремиер да се раздели с правителствената коалиция, формирана към момента с ръководителя на движението „Пет звезди“ Луиджи ди Майо, което според анкетата е подкрепено от 17,2% от населението.

Доверието към „Лига“ на Салвини се увеличи близо два пъти след последните парламентарни избори миналата година, подхранвайки спекулациите, че политиците в нея могат да завземат властта, напускайки правителството и търсейки нови общи избори.

Последни новини
Още от Новини от света