Байерн иска обезщетение от BMW за провалена спонсорска сделка

Германският шампион настоява за неустойка от до 20 млн. евро

Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Понеже една спонсорска сделка за 800 млн. евро с BMW, която вече бе договорена, в крайна сметка се провали, клубът от Бундеслигата Байерн Мюнхен призовава очевидно за компенсация.

Ако сделката беше сключена, тя би била най-голямата в историята на Бундеслигата.

Според Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ФК Байерн иска сума от 10 до 20 милиона евро от BMW. В предварителен договор, който двете страни са подписали, са фиксирани конкретни суми, пише tz. На отделните поделения на футболния клуб вече бяха обещани конкретни суми от договора, пише и Bild.

Договорът между производителя на автомобила и германския шампион трябваше да влезе в сила най-късно от 2025 г. и да се прилага за десет години. В бъдеще се предвиждаше BMW да стане и нов акционер в Bayern München AG.

Подробностите за това кой е провалил сделката, варират. За провала според FAZ най-вероятно виновна е поискана от BMW в началото на май "неизпълнима" претенция. Каква е тя не е известно. Въпреки това имало много индикации, че става дума за стария спонсор Audi. Филиалът на VW е изключителен партньор на FC Bayern München от години и притежава 8,3% дял в клуба от 2010 г. насам. Връзките между двете компании са близки: Главният изпълнителен директор на VW Херберт Дийс е член на борда на клуба.

 

 

 

Последни новини
Още от Новини от света