Радев и Орбан обсъдиха необходимостта от реформа в миграционната политика на ЕС

Българският президент оцени високо политиката на унгарското правителство за социални и данъчни облекчения за младите семейства

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Европейският съюз все още няма кризисен план в случай на внезапен миграционен натиск по външните европейски граници и това трябва да се промени. Около тази позиция се обединиха българският президент Румен Радев и унгарският министър-председател Виктор Орбан, които проведоха среща в Будапеща в рамките на официалната визита на българския президент в Унгария.

Радев и Орбан обсъдиха и възможностите за двустранно сътрудничество между България и Унгария в сферата на енергетиката, както и подходите в двете държави за енергийна диверсификация и по-голяма сигурност в доставките на енергийни ресурси.

Българският държавен глава оцени високо активната политика на правителството в Будапеща, насочена към създаването на перспективи за професионална реализация на младите хора в Унгария и за предоставянето на социални и данъчни облекчения на семействата.

Във втория ден от официалната визита в Унгария президентът Румен Радев се срещна и с председателя на парламента Ласло Кьовер. По време на разговора беше откроено доброто междупарламентарно сътрудничество, което разкрива благоприятни перспективи за последващо задълбочаване на приятелските връзки между България и Унгария.

Последни новини
Още от Новини от света