Huawei отлага сгъваемия Mate X за есента

Китайската компания се е поучила от грешката на Samsung

Huawei Mate X няма да се появи този месец, а най-рано през септември Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg Huawei Mate X няма да се появи този месец, а най-рано през септември Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Huawei проявява предпазливост в надпреварата да пусне първия наистина функционален сгъваем смартфон след нашумелия дефект на Samsung Galaxy Fold през април. Говорител на компанията сподели пред CNBC, че умишлено темпото е забавено, за да се изчистят всички възможни дефекти.

Huawei Mate X бе представен на Световния конгрес за мобилни технологии (MWC) в Барселона през март, като тогава прогнозите бяха, че апаратът ще излезе в продажба през юни. Отлагането вече е факт и намерението на компанията сега е да предложи своето иновативно решение идния септември.

„Нямаме намерение да пускаме технология, която да навреди на репутацията ни“, споделя говорителят.

Още по темата

Мненията в публичното пространство са разнопосочни. Едни анализатори смятат, че размерите на нов сгъваем телефон са по-големи от нуждите на потребителите, докато други отчитат осезаемата нужда от по-голяма мултимедия в дланта на модерния човек. Сигурното за сега е, че рано или късно ще видим първите смартфони от това ново поколение, а крайната оценка ще оставим на самите пазари.

Последни новини
Още от Новини от света